Как живеят супербогаташите в града, който е дом на най-много милиардери в света?

Начална страница | Бизнес | Как живеят супербогаташите в града, който е дом на най-много милиардери в света?
image

Хонконг е град на милионери и милиардери. Днес това е мястото в света с най-висока концентрация на супербогаташи, като то изпреварва мегаполисите Ню Йорк, Токио и Париж.
Един на седем души в Хонконг е милионер, а също така градът е дом на близо малко над 90 милиардери, пише Business Insider.
Също така той е най-скъпият имотен пазар в света. За последните 8 години това е мястото, на което покупката на собствено жилище е най-трудно постижима.
Редица граждани там са затруднени да покриват космическите наеми за т.нар. "нано апартаменти" там. И това не е изненадващо, като се има предвид, че средната цена на апартамент е била 1,28 милиона долара през първото тримесечие на 2018 година.
От друга страна обаче супербогаташите в Хонконг живеят в имения за десетки милиони долари в скъпите квартали, като Дийп Уотър Бей. Те карат луксозни автомобили и вечерят в някои от всичките 82 ресторанти със звезди "Мишелин" там.
Освен, че всеки седми в Хонконг е милионер, поне 10 000 души там разполагат с богатство от поне 30 милиона долара.
Милиардерите са 93-ма, а един от тях е Лий Ка-шин. Той е богаташ номер 1 в Хонконг със състояние от 29,3 милиарда долара. 89-годишният предприемач до май месец миналата година управляваше конгломерата CK Hutchison Holdings.
Основателят на китайския онлайн лидер Alibaba Джак Ма също има имот в Хонконг. Според неофициална информация той е купил имение за 191 милиона долара в най-скъпия квартал там през 2015 година.
Money.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7