Рекорден брой американци искат да живеят в друга страна

Начална страница | Бизнес | Рекорден брой американци искат да живеят в друга страна
image

Почти 16% от американците имат желание да се преместят в друга страна за постоянно местожителство. Това показва анкета на социологическата агенция Gallup, оповестена преди няколки дни.
Авторите на изследването подчертават, че този показател е на най-високо ниво, откакто се правят такива социологически проучвания.
Най-често желание да емигрират от САЩ и за живеят постоянно в друга държава заявяват хората до 30-годинишнта възраст. 40 процента от жените в тази възрастова група размишляват сериозна за това.
Най-силно американските граждани, искащи да се преместят за постоянно местожителство в друга страна привлича Канада. Почти 26 процента от тези, желаят да емигрират от САЩ, биха избрали тази страна.
За сравнение, по време на президентството на Джордж Буш младши желание да емигрират са заявили 11% американците, а при Барак Обама - 10 процента.
Агенция Gallup е провела изследването през 2018 година, като в анкетата са взели участие хиляда американци на възраст над 15 години.
Между другото много американски звезди от шоу бизнеса заявяваха през 2016 година, че ще напуснат страната, ако Доналд Тръмп стане президент на САЩ. Но по данни на вестник The Washington Examiner, никой от тях не изпълни своите закани.
Money.bg






Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7