Градове в света, където продават къщи за 1 долар

Начална страница | Бизнес | Градове в света, където продават къщи за 1 долар
image

В много градове по света има остър недостиг на жилищни сгради. Въпреки това, има населени места, където ситуацията е обратна - там можете да намерите много евтин дом. Важното е да знаете къде и как да гледате.
В райони, където има много нежилищни постройки и незаети сгради, местните власти не рядко предлагат субсидии за финансиране на ремонтни дейности. Но често собствениците на такива помещения са готови да ги продадат на най-ниски цени.
Разказваме за 8 града в света, където можете да намерите наистина много евтини жилища и даже къщи за един долар.
Токио, Япония
Тук собственици нa нежилищни постройки ги предлагат за живеене безплатно.
Токио се строи с неистов темп, но от друга страна, в града има много незаети и изоставени жилища. Неотдавна The Japan Times писа, че почти всяко десето жилище в Токио е празна. Това отчасти се дължи на спада в населението на Япония, което означава намаляване на броя на купувачите.
Освен това в страната се смята за лошо знамение закупуване на жилище, в което са настъпили убийства, самоубийства или "самотна смърт".
Затова много жилищни помещения се предлагат безплатно в онлайн база данни. А някои ги продават за символичната цена от порядъка само на 4 долара.
Ню Хейвън, Кънектикът, САЩ
Тук на тези, които купуват къща за първи път, могат да предложат отстъпка до $42 500. Освен това те получават до $10 000 за покриване на разходи или за първата вноска.
Тази субсидия се предоставя като безлихвен заем, който се отписва напълно след пет години.
Служителите в системата на общинската икономика, учители, полиция, пожарникари и военнослужещи получават допълнителна отстъпка от $ 2 500.
В допълнение, градът предлага допълнителна отстъпка от $30 000 за тези, които обновяват домовете си, когато се използват енергоспестяващи технологии.
Tълса, Оклахома, САЩ
Тук на живеещи далеч работници се предлага 33% отстъпка за напълно обзаведените апартаменти за три месеца.
Програмата Tulsa Remote предлага на ограничена група от хора, до $10 хиляди, за да се преместят в града.
Тъй като тази сума не е задължително да отива за жилище, програмата освен това предлага и 33% отстъпка от напълно обзаведени апартаменти в района Brady Arts District.
В рамките на програмата, тези служители трябва да живеят в Tълса в течение на една година, но отстъпката за жилища важи за три месеца.
През това време самите те трябва да започнат да плащат наем, който се счита за най-евтиния в страната.
Бъфало, САЩ, Ню Йорк
В този град недвижими имоти се продават само за 1 долар.
В Бъфало недвижимите имоти, които са собственост на общината, стават обект на програмата Urban Homestead, ако за тях няма купувач и не се използват в полза на обществото.
В рамките на тази програма, недвижимите имоти се продават само за 1 долара, плюс транзакционните разходи. Има обаче няколко допълнителни изисквания.
Купувачите трябва да живеят в тази къща най-малко три години и да регистрират всякакви нарушения на строителните норми в продължение на 18 месеца.
Съответно, дори ако на пръв поглед сделката може да изглежда много печеливша и евтина, обновяването на нежилищната къща може да се окаже много скъпо. В допълнение броят на тези къщи е ограничен.
Балтимор, САЩ
Купувачите на дом в Балтимор, може да получат отстъпка в размер на $5000 до $ 10 хиляди.
Балтиморската програма Homeownership Incentive Program предлага редица отстъпки за местните жители, в това число отстъпка от $5000, за тези, които купуват къща за първи път и печелят по-малко от 80% от средната работна заплата в града, както и отстъпка от 5 хил. долара за градските служителите.
Два пъти годишно градските власти избират 30 души, които ще получат отстъпка при покупката на жилище. За тези, които искат да живеят в близост до работа си, градът предлага жилищни вноски от работодателите в размер до $2 500.
Най-голямата безвъзмездна помощ по програмата е в размер на $10 000 за жители, които купуват запустяла къща.
Град Хармъни, САЩ, Минесота
В малкия град Хармъни на купувачите на дом се връщат до 12 хиляди долара в брой.
А жителите на града могат да получат обратно до 12 хиляди долара при изграждането на нов дом в града.
Град Хармония се позиционира като "най-големият малък град в южна Минесота" и местните власти се опитват да увеличат населението, което в момента е около 1000 души.
Градските власти са готови да предоставят посочените бонуси за всеки, независимо от възрастта и равнището на доходите. Те важат обаче само при закупуване или изграждане на първи дом.
Гари, САЩ, Индиана
В град Гари, някои домове могат да бъдат закупени само за 1 долар. През август тази година властите на Гари съобщиха, че осем къщи са били продадени като част от програмата Dollar Home Program.
В момента има дванадесет такива къщи на територията на града. Тъй като къщите изглеждат порутени, е очевидно, че те се нуждаят от обновяване.
За да купите къща за 1 долар, трябва да се съгласите с ремонтирането на недвижимите имоти в рамките на една година от датата на покупката. Освен това купувачът трябва да остане в града поне пет години ида има минимален доход от $38 750.
Село Ололой в Италия
В рибарското село Ололой има рязък спад в населението. Тук властите продават стотици изоставени домове само за 1,25 долара.
През последните 50 години броят на селяните е намалял от 2 250 на 1 300 души. И сега властите предприемат някои мерки, за да привлекат население в селото.
Затова са решиха да продават изоставени къщи на ниски цени - само за 1,25 долара на къща.
В този случай новите собственици трябва да се съгласят с обновяването на недвижими имоти в рамките на три години след покупката. А то, според някои оценки излиза до 25 хиляди долара.
Money.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7