Новият квартал на София, който ще бъде дом на 12 000 души

Начална страница | Бизнес | Новият квартал на София, който ще бъде дом на 12 000 души
image

Нов жилищен квартал започва да се строи в София през следващата година. Той ще се намира в бившата научно-производствена зона "Хладилника", като се предвижда да разполага с жилища за 12 000 души.
Кварталът ще бъде изграден в района срещу мол "Парадайс" между булевард "Черни връх" и улиците "Сребърна", "Люба Величкова" и "Филип Кутев".
Бившите индустриални площи са привлекли интереса на местни и чужди инвеститори, които смятат да ги превърнат в офиси, жилищни и търговски обекти. Инфраструктурата ще бъде обновена тотално, ще има достатъчно зелени площи, детски и спортни площадки, училища и детски градини, както и парк с езеро.
Кварталът има отлично местоположение
Кварталът ще бъде високотехнологичен и "умен", като идеята е новите сгради да имат обща комуникационна, транспортна и велосипедна схема.
Местоположението му е отлично - ограден е от големи булеварди и широки улици, осигуряващи бърз достъп до центъра и Околовръстното шосе, наблизо минава и метро.
В района има множество търговски обекти, голяма болница и най-големия мол в България - "Парадайс център". Очаква се и строежа на нов небостъргач, който вероятно ще пpиюти мнoгобройни oфиcи.
Наблизо са Борисовата градина и Южния парк, а бъдещият квартал разполага с големи свободни парцели и осигурява перфектна гледка към планината Витоша.
Бившата индустриална зона може да се превърне в един от най-добрите квартали за живот и работа в София, според главния архитект на столицата Здравко Здравков.
"Работим заедно със собствениците на терени, за да изберем правилния микс от функции за тази зона. Прецизираме уличната мрежа, местата за училища и детски градини, пешеходни и веловръзки с Южния парк и Борисовата градина", казва Здравков, цитиран от БНТ.
"Целта е да не се допускат грешки като с "Полигона", където работят 20 000 души, а живеят само 2000", отбелязва главният архитект на столицата.
Money.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7