В Япония има недостиг на нинджи, въпреки че заплатите им са големи

Начална страница | Бизнес | В Япония има недостиг на нинджи, въпреки че заплатите им са големи
image

Може би сте чували за демографската криза в Япония, но страната е изправена и пред още една, по-малко известна - не достигат нинджи.
Ига, малък град в централната част на страна, се смята за родното място на тези тайни агенти. В днешно време той се посещава от хиляди туристи по време на ежегодния нинджа фестивал, пише Business Insider.
Градчето обаче страда от спад на населението. Младите хора не искат да живеят в изолиран район и се насочват към по-големи населени места. За да раздвижи икономиката, кметът Сакае Окамото се опитва да използва именно нинджа наследството.
"Промотираме нинжда туризъм. Провеждаме и нинджа фестивал в края на април и началото на май. Тогава всички -и местни, и гости, се обличат като нинджи и има много забавления. Но като че ли това не е достатъчно", разказва Окамото.
С надеждата туристите да остават повече от един ден в Ига, кметът мести кметството и дава сградата му за създаване на втори нинджа музей. Финансиране получава от държавата. Но съществуват и още проблеми.
"Има недостиг на нинджи. За да сме по-точни - на нинджа артисти, които да влизат в роля и да показват различни номера", обяснява кметът.
Разбира се, не всеки може да е нинджа. Изисква се тежко и дълго обучение. Затова и нинджите постепенно са изчезнали. Но пък "професията" има какво да предложи. За начало - добра заплата. В днешно време нинджите могат да печелят суми от порядъка на 23 000 долара, а понякога достигащи и до 85 000 долара.
 
Expert.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7