3-те държави, в които чуждестранните служители се чувстват най-добре

Начална страница | Бизнес | 3-те държави, в които чуждестранните служители се чувстват най-добре
image

За поредна година HSBC проведе проучване за нагласите на чуждестранните служители в над 160 държави. И запоредна година се оказва, че на тях им харесва най-много в Сингапур.
Участниците в проучването са помолени да подредят страните въз основа на три различни категории – икономика, начин на живот и семейство.
Сингапур се нарежда на първото място с висок резултат в икономическата категория. Близо половината (47%) от участниците са заявили, че са се преместили в Сингапур, за да подобрят кариерата си.
Средното заплащане в Сингапур е 162 000 долара, или с 56 000 долара повече от средното световно ниво, според HSBC. Според резултатите от проучването, животът в града-държава обаче може да е доста стресиращ.
Ето и кои са 3-те най-добри страни за работа за чуждестранни служители:
3. Германия
Германия е на пето място в света сред най-добрите държави за отглеждане на деца от страна на чуждестранни служители. Страната също така има най-ниското средно ниво работни часове на седмица (26 часа), което е причината над 70% от чуждестраните служители там да заявят, че преместването в страната е подобрило баланса между личния живот и работата им.
Германия също така е считана за изключително безопасно място за живот с много стабилна политическа система и ниско ниво на престъпност.
Чуждестраните служители в Германия обаче изпитват затруднения с високите разходи за живот и се оплакват от социалния си живот, според Business Insider.
2. Нова Зеландия
Нова Зеландия има второто най-ниско ниво на престъпност в света, според Световния индекс на мира за 2017 г., и дели първото място за най-некорумпирана държава в света.
Предвид невероятната й природа, не е изненадващо, че 60% от чуждестранните служители, които се местят в Нова Зеландия, го правят с цел подобряване на качеството на живот.
1. Сингапур
“Страна, в която е много лесно човек да се премести. Можете да се наслаждавате на живота в Далечния изток, както и на голяма част на нещата от живота на Запад,” разказва чуждестранен служител пред HSBC.
Сингапур се нарежда на трето място в категорията икономика и на пето по начин на живот. Страната е особено добра за отглеждането на деца.
За да успее човек в Сингапур обаче, трябва да преследва основно кариера, тъй като резултатите на страната по отношение на баланса между работата и личния живот са ниски. Близо половината от чуждестраните служители там споделят, че стресът на работното място е по-голям, отколкото в родните им държави.
Expert.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7