След успешен опит: Новозеландска компания въвежда 4-дневна работна седмица

Начална страница | Бизнес | След успешен опит: Новозеландска компания въвежда 4-дневна работна седмица

Вече ви разказахме за новозеландска финансова компания Perpetua Guardian, която изпробва работа на четиридневна работна седмица. Опитът е бил толкова успешен, че фирмата е решила окончателно да промени графика си, пише The Guardian.
Близо 250-те служители работиха по четири дни в седмицата през март и април тази година. Заплащането им не бе намалено. Изследователи, проследили процеса, са установили по-ниски нива на стрес у хората, по-високи нива на удовлетвореност и подобрено чувство за баланс между кариерата и личния живот.
Основателят на Perpetua Guardian Андрю Барнс съобщи, че смята да въведе четиридневната работна седмица перманентно, като подчинените му ще могат да изберат дали да се съобразят с новата практика или пък да продължат по стандартната петдневна. Ако предпочетат втората опция, пак ще могат да се възползват от гъвкаво работно време.
"Продуктивността на компанията ни се подобри много при новия модел. Той просто няма недостатъци", заяви Барнс.
Министърът на труда на Нова Зеландия Иън Лийс-Галоуей заяви, че резултатите от експеримента са "много интересни" и е готов да обсъжда промени в правилата за работно време.

Expert.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7