В тази държава токът, водата и газът са безплатни. Но скоро това ще се промени

Начална страница | Бизнес | В тази държава токът, водата и газът са безплатни. Но скоро това ще се промени
image

От 1 януари 2019 г. в Туркменистан ще престанат да действат нормативни актове, които гарантират на населението безплатни количества газ, вода и електричество. Това съобщава „Туркменистан севодня", предаде БНР.
На 25 септември президентът Гурбангули Бердимухамедов обяви, че се слага край на практиката потребителите да имат право на известни количества безплатни ток, газ и вода по време на първото заседание на възстановения Народен съвет – висш законодателен орган, работил от 1992 до 2008, а след това преобразуван в Съвет на старейшините със съвещателни функции.
Заедно с това президентът обяви поскъпване на комуналните услуги с аргумента, че ресурсите трябва да бъдат съхранени за бъдещите поколения.
С постановлението на Бердимухамедов се отменя действието на решения на Народния съвет от 1992 за безплатно потребление на ток, газ и вода, както и решение от 2003 г., което към тези три услуги добавя и безплатна сол.
Покойният президент Сапурмурат Ниязов, малко преди да почине през 2006 година, издаде указ, който гарантира безплатни количества ток, газ, вода и сол до 2030 година, но действията на сегашния държавен глава отменят и този указ.
Expert.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7