Зукърбърг дари 30 млн. долара за борба с неграмотността

Начална страница | Бизнес | Зукърбърг дари 30 млн. долара за борба с неграмотността
image

Основател на Facebook Марк Зукърбърг и съпругата му Присила Чан ще дарят 30 млн. долара на "Харвард" и Мазачузетския институт по технологии (МИТ) за инициатива, насочена към борбата с ниската грамотност сред децата в началния курс на обучение. Това съобщи във вторник в. Boston Globe.
Както отбелязва вестникът, образователната инициатива, която се нарича Reach Every Reader ("Достигни всеки читател") ще продължи пет години. В рамките ѝ, университетите възнамеряват за разработят уеб-базиран инструмент, който да може да идентифицира онези деца от детските градини, които изпитват най-големи затруднения с четенето. Освен това иновацията ще позволи на определени учебни заведения, учениците от които изпитват най-сериозните трудности в четенето, да определят каква е причината и ще предложи методи, които учителите и родителите да прилагат, за да подобрят грамотността на малчуганите.
Инициативата също така се надява да измести темата за лошата грамотност на третокласниците, съсредоточавайки се върху по-малките ученици, тъй като според ръководителите на програмата, ранната намеса може да има много по-голям ефект върху превръщането на студентите в жадни за знания читатели и успели хора.
"Ако чакаме до трети клас ще е твърде късно. Така пропускаме огромната възможност да им помогнем преди това ", коментира пред вестника Елизабет Сити, изпълнителен директор на "Достигни всеки читател" и старши преподавател в Харвардското висше училище по образование.
Expert.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7