4 най-сериозни грешки при смяна на работата

Начална страница | Бизнес | 4 най-сериозни грешки при смяна на работата
image

Смяната на работата и по-точно на сферата на дейност не е нещо лесно, но може да бъде точно това, от което се нуждаете, за да сте по-удовлетворени и осъществени като професионалисти.
Независимо дали ви е скучно в офиса, чувствате се изчерпани или имате нужда от ново предизвикателство, промяна е възможна. Но трябва да е добре обмислена. Според Business Insider хората често правят следните грешки, когато сменят кариерата. Не ги допускайте и вие.
1. Взимате прибързано решение. Трябва да премислите внимателно ситуацията си и да анализирате какво не ви харесва в настоящата ви работа, както и да подредите приоритетите си за новата възможност, която търсите.
2. Избирате си работа само заради заплатата. Да, тя е важна, но има и други значими неща - баланса между работата и личния живот, възможностите за развитие и т.н.
3. Напускате, без вече да сте си осигурили друга работа. Това е доста рисковано, тъй като не се знае колко време ще търсите.
4. Не събирате достатъчно мнения. Може би сте си избрали сфера, в която искате да се преквалифицирате и сте направили проучване. Трябва обаче и да поговорите с максимално много хора, които работят в нея, за да си изградите точна представа.
 
Expert.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7