Какво да правите и какво да НЕ правите, когато търсите работа

Начална страница | Бизнес | Какво да правите и какво да НЕ правите, когато търсите работа
image

Търсенето на работа може да бъде безкраен цикъл от изпращане на CV-та, нервно очакване, разочарование и нови кандидатствания. Независимо дали отдавна се опитвате да откриете нова позиция или тепърва започвате, тези съвети от Business Insider ще ви бъдат полезни.

3 неща, които е добре да правите, когато търсите работа:
1. Използвайте контактите си.
Разпитвайте дискретно бивши колеги или такива от други компании. Често по неофициални канали се получава много повече информация от официално обявяваната.
2. Обновете имиджа си.
Уверете се, че автобиографията ви и други документи, които ви представят, са актуални, добре написани и ви отговарят на позицията, за която кандидатствате. Прегледайте и профилите си в социалните мрежи за неподходящо съдържание, защото е силно вероятно работодателят също да го направи.
3. Напишете си домашното.
Ако сте се спрели на конкретна компания или конкретна позиция, разучете колкото се може повече. Така ако ви извикат на интервю, ще бъдете подготвени и ще направите страхотно впечатление.

3 неща, които НЕ бива да правите, когато търсите работа:
1. Не се ограничавайте.
Може и да сте си харесали определена позиция, но това не значи, че не бива да се огледате и за други възможности. Може неочаквано да видите нещо различно, което да е точно за вас.
2. Не бъдете досадни.
Да си амбициозен и инициативен е едно, да си нахален - съвсем друго. Не звънете на дадено работно място по няколко пъти, след като е станало ясно, че нямат интерес към вас.
3. Не бъдете некоректни.
Ако вече имате уговорка с работодател, не се свързвайте с друг зад гърба му. В случай, че ви попадне по-добро предложение, бъдете максимално честни в комуникацията с всички страни.
Expert.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7