4-те отличителни черти на ефективните лидери

Начална страница | Бизнес | 4-те отличителни черти на ефективните лидери
image

Какво прави един лидер ефективен? Според потребителите на американския сайт за споделяне на опит и знания Quorа са няколко черти, които за съжаление не всеки шеф притежава.
1. Съзнателност
В тази категория включваме както самопознанието, така и разбирането на чуждите действия и реакции. Доброто себепознание е от ключово значение за всеки лидер, който трябва да изгради екип от хора, които да допълват неговите силни и слаби страни. Ако не познавате собствените си недостатъци, може да живеете в заблуда и да не осъзнавате необходимостта от специфично умение, с което вашият екип не разполага.
2. Скромност
Работили ли сте някога за шеф, който мисли, че винаги е прав, дори в случаите, когато е повече от очевидно, че греши? Когато станете лидер, хората автоматично започват да гледат на вас като човека, който може да им даде отговори и насока. Трябва да се научите да устоявате на желанието да давате напътствия , когато самите вие не сте наясно с това кой най-добрият отговор.
3. Любопитство
Винаги се старая да се обкръжавам с хора, които проявяват интерес към широк спектър от въпроси. Лидерите, които се фокусират изцяло върху собствената си бизнес ниша, може да пропуснат нови проблеми и или възможности, които се зараждат в други индустрии. Освен това, работата е много по-забавна, когато имаш екип от хора с различи интереси.
4. Чувство за хумор
Нека бъдем честни, работата е трудна и времето, което прекарваме в офиса, заема голяма част от нашия живот. Фактът, че работата ни е сериозна, обаче не означава, че трябва да гледаме на себе си прекалено сериозно. В моментите, когато ситуацията загрубее, малко хумор и забава могат да бъдат достатъчни, за да се запази мотивацията на екипа. Разбира се, това не означава да се правите на комик, просто бъдете себе си.
Expert.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7