Огромен спад на чуждестранните туристи в САЩ. Тръмп ли е виновен?

Начална страница | Бизнес | Огромен спад на чуждестранните туристи в САЩ. Тръмп ли е виновен?
image

Международният туризъм в САЩ се е свил значително в началото на 2017 г., особено що се отнася до европейските туристи. Много експерти обвиниха за тенденцията новия американски президент Доналд Тръмп.
Според официални статистически данни, цитирани от The New York Times, през първите три месеца на годината броят на чуждестранните туристи е намалял със 700 000 в сравнение със същия период на 2016 г. Това е понижение от 4,2%, а спадът само сред европейските посетители е 10,1 на сто.
Експертите твърдят, че за това е повлияла анти-имигрантската политика на Доналд Тръмп, който временно забрани влизането в страната на хора от няколко мюсюлмански държави. Но има и допълнителна причина - американският президент като цяло е навредил на репутацията на страната с множеството си гафове и противоречиви изказвания, смятат от туристическия бранш.
Как спадът в туризма ще се отрази на американската икономика? Според изследователската фирма Tourism Economics 4,2% понижение означава загуба на около 2,7 млрд. долара.
Разбира се, за случващото се са отговорни и други фактори, като например силният долар и слабото евро.
 
Expert.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7