"Харви" е нанесъл загуби за милиарди долари

Начална страница | Бизнес | "Харви" е нанесъл загуби за милиарди долари
image

Икономическите загуби за САЩ от урагана "Харви" ще са в размер на 58 млрд. долара, показва доклад на германска аналитична компания, цитиран от БГНЕС.
Според Центъра за управление на природните бедствия и технологии за намаляване на риска природното бедствие, което вече отслабна до тропическа буря, ще е деветото най-скъпо за света от 1900 г. насам.
"Щетите се простират до около 58 млрд. долара и над 90% от тях са причинени от наводненията", заяви Джеймс Даниел, инженер към Центъра.
Предишни изчисления на загубите определяха значително по-ниски цифри. Германският застрахователен гигант Hannover Re оцени щетите на 3 млрд. долара, а според JP Morgan те ще варират между 10 и 20 млрд. долара.
За да се направи оценка на риска от Центъра са използвали данни от американското Бюро за икономически анализ, което проследява инвестициите. Според Даниел предвид са взети и разходите за построяване на нови сгради и временното настаняване, които обикновено не се включват в изчисленията.
Окончателните резултати се базират отчасти и на най-голямата база данни за природни катастрофи в света, която покрива над 41 000 бедствия от 1900 г. насам.
В същото време продължава да расте и броят на загиналите, които вече са 33 души. Смъртта на десетима души в няколко окръга на Югоизточен Тексас е била потвърдена, а за други 23 случая се смята, че са свързани с урагана. Властите се притесняват, че броят на загиналите може да се увеличи, след като водата в Хюстън и околностите започна да се оттегля.
Expert.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7