За първи път в САЩ, компания в Уискансин (Wisconsin) предлага на своите служители имплантация на чипове

Начална страница | Бизнес | За първи път в САЩ, компания в Уискансин (Wisconsin) предлага на своите служители имплантация на чипове
image

Three Square Market е на път да стане първата американска компания, която предоставя възможността служителите й да бъдат имплантирани с RFID чип от 1-ви август 2017 г., който ще им позволи да правят покупки в микро-пазара по време на своята почивка, да ползват копирните машини и компютрите в офиса и т.н. Тази програма е доброволна и се очаква повече от 50 служители да се включат. Тhree Square Market си партнира по отношение на този проект с BioHax International със седалище в Швеция.
RFID технологията или радиочестотната идентификация използва електромагнитни полета за идентифициране на електронно съхранената информация. Често наричана "чип" технология, тази опция стана много популярна на европейския пазар. Същата технология се използва при безконтактни кредитни карти и мобилни плащания. Чипът се имплантира между палеца и показалеца под кожата за секунди.
"Предвиждаме използването на RFID технология, за да управляваме всичко: покупки в нашия офис, отваряне на врати, използване на копирни машини, ползване на компютри, отключване на телефони, споделяне на визитни картички, съхраняване на медицинска информация, както и  плащане на други терминали за радиочестотна идентификация. В крайна сметка тази технология ще стане стандартизирана, което ще ви позволи да я използвате като ваш паспорт, в обществения транспорт, при различни покупки", коментира Тод Уестби от Three Square Market.
Служителите ще бъдат имплантирани по време на "чип парти", което ще се проведе в централата на компанията в River Falls, WI на 1 август 2017 г.
Атанас Ненов
в. „България СЕГА“


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7