3 неща, с които младите бизнесмени си губят времето

Начална страница | Бизнес | 3 неща, с които младите бизнесмени си губят времето
image

Да си млад предприемач е вълнуващо, но не особено лесно. Ще трябва да поемете много отговорности и да работите наистина здраво. Първото нещо, което трябва да научите, е как правилно да си организирате времето, пише Entrepreneur. Изданието дава пример за няколко неща, с което младите бизнесмени губят ценни часове.
1. Делегиране
Младите предприемачи нямат търпение да се захванат за работа и да изпробват идеите си, а това ги кара да ненавиждат мисълта, че някой друг може да поеме тяхната работа. По тази причина те избягват да делегират дори най-малките и незначителни задачи на останалите членове на своя екип.
Въпреки това, докато придобивате повече опит, ще научите колко важно е да използвате работното си време за това, което правите най-добре. Наемете хора, които вярвате, че ще свършат работата без вашия строг контрол.
2. Ненужни срещи
Срещите могат да бъдат полезни, а в много случаи са дори необходими, но те са и едно от нещата, които могат да ви изгуби най-много време в случаите, когато те са по-скоро ненужни. Например, може да бъдете поканени на срещи, които не е задължително да посетите, особено ако някой от вашите служители може да отиде вместо вас и да ви докладва за събитието.
Освен това, най-дългите срещи(тези, които траят повече от час) лесно могат да бъдат съкратени до половин час, ако не и да по-малко. Подбирайте добре срещите, за които ще отделите време.
3. Промени в инфраструктурата и процеса на работа
Новите стартъпи не могат да бъдат сравнени с добре смазаните машини в индустрията. Първоначалните ви планове за начина, по които ще изглежда вашия стартъп, най-вероятно няма се развият по начина, по който очаквате. Ще има спънки, грешки, разминавания в комуникацията и непредвидени обстоятелства, които ще пречат на вашата работа.
Анализирането, контрола и преструктурирането на тези системи може да отнеме часове от деня ви. Освен това, работата с недовършена инфраструктура ще ограничи вашите възможности. Дайте всичко от себе си, за да направите ясни, точни и целенасочени промени, които рационализират процеса на работа.
Expert.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7