"Пътеводител към детското образование в Америка" (Част 1 от 2)

Начална страница | Бизнес | "Пътеводител към детското образование в Америка" (Част 1 от 2)
image

10 съвета, които ще Ви помогнат да изградите план за действие и ще Ви спестят едновременно - време и пари

Здравейте приятели! Днес съм настроен и много въодушевен на вълна "образование" и съм подготвил първата, от две части, със съвети на тема, откъде да започнем и какво трябва да знаем, за да изучим децата си в Америка. Това е една много обстойна тема и за краткото време, което можем да и посветим днес ще се опитам да бъда напълно точен и изчерпателен и се надявам да продължавате да питате така интересните си въпроси на директния ми телефон и електронната ми поща, която ще намерите в края на тази статия.


1.  Спестяването за вашето пенсиониране е по-важно от спестяването за колеж на детето Ви.

Колкото и егоистично да Ви звучи това, погледнато от стриктно финансова гледна точка, то е истина. Вашите деца ще имат възможността да добавят пари за образуванието си от различни източници, което не винаги се отнася за Вас и времето, когато ще се нуждаете от доход, а няма да имате тази физическа възможност да работите, колкото го правите в момента. Замислете се върху това и балансирайте спестяванията по тези две направления според приоритетите си.  Не жертвайте спестяванията си за пенсиониране, те никога не са излишни!2. Колкото по-рано започнете да спестявате за образование на децата си, толкова по-добре!

Често се срещам с хора, които имат деца, които са в детската градина или тъкмо са започнали да ходят на училище и виждам, че много от тях нямат нужната информация относно тези спестовни сметки и ползата от тях. Когато ги попитам дали са започнали да спестяват за образование, те почти "в един глас" казват, че според тях е "твърде рано" за това, което е в голям контраст с истината. Според много финансови експерти, най-правилното време да се открие тази спестовна сметка е ВЕДНАГА след раждането на детето. Ето и един пример - спестявайки дори само по $100 на месец за 18 години ще възвърне $48,000 спестени, което включва и лихвата, която измерваме средно на 8%, а в много от случаите е дори по-голяма от това. Никога не е късно да започнете, всеки изминал ден Ви струва пари и лихви по потенциалните заеми, които може да се наложи да вземете.


3. Акциите са най-добрият избор за Вашето образователно спестовно портфолио.

С темповете, които растат цените на учебниците и висшите учебни заведения, единственото или нека кажем, най-доброто Ви спасения срещу инфлацията са инвестирането във фондове, които съдържат най-вече акции. С течение на времето, когато детето Ви отрасне и времето за използването на тези пари дойде, ние можем да изградим стратегия, при която да изместим част от акциите в бондове и ценни книжа, които ще намалят риска и увеличат сигурността на вече събраните пари.


4. Не се стресирайте, никой не очаква от Вас да съберете цялата сума за четири годишното образувание на детето Ви.

Федерални, щатски и частни заеми и стипендии могат да изградят един комфортен мост между събраните от Вас вече пари и задълженията по покриването на останалата част от образованието на детето Ви. За хора с по-малки доходи също има програми, които могат да помогнат. Нека не забравяме, че нашите деца се славят като едни от най-интелигентните в света и също могат да кандидатстват за стипендии за отличници.


5.  С взаимните фондове (mutual funds) спестяването и инвестирането за образование е простичко.

Инвестирайки във взаимни фондове е най-правилната стратегия, що се отнася до спестяване за образованието на Вашите деца. Единственото нещо, което се изисква от Вас е да намерите половин до един час от свободното си време, в което да седнете със специалист по спестовни сметки за образование, нещо с което самият аз се занимавам вече повече от седем години, и да направите сметка по колко можете да заделяте всеки месец за образованието на детето си. Оттам нататък Вие можете да се облегнете спокойно и да се наслаждавате на времето прекарано със семейството си, докато аз и моите колеги следим отблизо какво става със спестяванията Ви и когато е време за радикални промени в стратегията или стоковата борса, то ние Ви съветваме и напътстваме. Не е толкова сложно, нали?

Ако намирате информацията за полезна, чувствайте се свободни да я разпространявате сред приятели и познати, които също биха искали да знаят как да могат да спестяват по-ефикасно за образованието на децата си.
Специално за читателите на вестник "България Сега" и наши сънародници отварям два дни за БЕЗПЛАТНИ консултации в моят офис, който се намира в Des Plaines, IL. Дните, в които ще можете да си запазите такава консултация са всяка събота между 9am - 4pm и всеки четвъртък от 9ам - 8pм. Надявам се това да помогне на много от Вас с въпросите, които бихте имали.
Надявам се, че днешните съвети ще Ви помогнат да намерите финансовите си приоритети и ще Ви насочат в правилната посока. Ако имате въпроси, коментари и идеи към мен с удоволствие бих ги отговорил на личния ми телефон - 224 522 2413 или на електронната ми поща - Coach_Angel@MyOwnMoneyCoach.com.

Ангел Сапунджиев
Създател на www.MyOwnMoneyCoach.com
www.Facebook.com/MyOwnMoneyCoach
в.’България СЕГА”


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7