Създават бизнес мрежа за българите в чужбина

Начална страница | Бизнес | Създават бизнес мрежа за българите в чужбина

Бизнес мрежа за финансови и консултантски услуги на българите в чужбина ще бъде създадена по инициатива на пловдивската компания „Атлас Финанс“. Това стана ясно на конференцията „Кредитната кооперация – най-старата и ефективна организационна форма  за алтернативно микрофинансиране и микрокредитиране“, която се проведе в рамките на 68-ия Международен технически панаир в Пловдив.
Целта е на българите зад граница да се предоставят система за безплатен хостинг, безплатно изграждане на уеб сайтове, кредитиране, микрофинансиране, посредничество при търговия с български финансови инструменти. Те ще получават правни услуги в областта на търговията с недвижима собственост, създаване и обслужване на търговски дружества, придобиване на акционерно и дялово участие. Така ще се намалят разходите за финансови и консултантски услуги и ще се улесни деловата активност.
Идеята е  българската диаспора в чужбина да разбере, че в България също може да се прави бизнес, и да предприеме тази стъпка, а не само да се изпращат помощи и да се провеждат благотворителни акции, обясняват създателите на бизнес мрежата „Атлас Финанс“.  Те се позовават на изследвания на международната миграция за явлението „изтичане на мозъци“, според които талантливи хора се заселват в чужбина и после се връщат в родината си, но действат и в двете държави. В Китай, Индия и Израел през последното десетилетие има бум на инвестиции, иновации и високи технологии, който е свързан и се ръководи от „чужденци“, живеещи в тези три страни, се казва в изследване на Световната банка, цитирано от инициаторите на деловата мрежа за българите зад граница.
Според тях това ще допринесе за по-добра професионална реализация на хората, за развитие на собствена стопанска дейност и инвестиции, за осъществяване на социални и културни програми.  Към проекта  се присъединиха Корпорация за технологии и иновации, Популярна каса-Пловдив, Русенска популярна каса, „Начала 2007“, Добруджанска спестовна каса и кооперация „Възраждане-София“.
Конференцията, посветена на кредитните кооперации, бе организирана от Корпорация за технологии и иновации „Съединение” под патронажа на посланика на Република Австрия г-н Герхард Райвегер. Оживените дискусии я превърнаха в един от най-силните форуми от деловата програма на ЕСЕН 2012, включваща над 40 прояви.
Тя приключва на 29 септември, когато ще бъде изтеглена печелившата анкетна карта с приз лек автомобил от томболата за посетители на Международния технически панаир. Името на късметлията ще стане известно в 13 ч, а той ще може да избира между 6 модела  -  „Ситроен С3“, „Грейт Уол Волекс С10“, „Рено Туинго“, „Форд Фиеста“, „Пежо 208“, „Шкода Ситиго“.      Наградата е осигурена от Международен панаир Пловдив, а томболата се организира от Асоциация на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България,  която е партньор в провеждането на  Автомобилния салон.
За в.”България СЕГА”
Снимки: Светлозар Момчилов
www.Bulgariasega.com

 


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7