Молът до ИКЕА отваря врати през есента на 2013

Начална страница | Бизнес | Молът до ИКЕА отваря врати през есента на 2013

Новият търговски център Sofia Ring Mall, който се строи до първия магазин ИКЕА в България, се очаква да бъде завършен през юли 2013 г. и да отвори врати през октомври същата година.
Това съобщиха на пресконференция днес представители на София Саут Ринг Мол - акционерното дружество, собственост на основните инвеститори Фурлис Груп и Данаос Груп.
Общата инвестиция в проекта надхвърля 120 милиона евро.
Търговският център ще разполага със 172 000 кв. метра обща площ и 69 000 кв. м. отдаваема площ, разпределена на 3 етажа. Молът ще има пешеходна връзка с ИКЕА и ще разполага с 3500 паркоместа.
Проектът е съобразен с всички съвременни изисквания за енергийна ефективност.
Това, което го отличава от конкурентите на пазара, са големи открити пространства, много зеленина и зони за развлечение, стана ясно при представянето.
Зелените площи заемат 30% от цялото пространство на търговския център. Архитектите са акцентирали на големи стъклени фасади - 8 хил. кв. м, открити тераси с изглед към Витоша и детски площадки.
В мола ще отворят врати над 200 магазина, модерен мултиплекс с 10 зали и зона за хранене.
За първи път част от търговския микс на мол стават големи формати от Биг Бокс сегмента като магазин "Направи си сам", мебелен магазин и др.
Част от търговските площи в Sofia Ring Mall вече е договорена с ключови наематели, сред които са: Пикадили, Мебелна къща Явор, Mr.Bricolage, Cine Grand, Техномаркет, Public и други.
Към момента, 6 месеца след старта на строителните работи, 40% от наемните площи са отдадени, съобщи Иглика Йорданова, мениджър "Търговски площи" в Колиърс - ексклузивен консултант на проекта.
В мола, модният гигант New Look ще отвори първия си обект в България на площ 850 кв.м, разкри още тя.
Киното е поверено на индийския оператор Cine Grand.
От компанията обещаха прожекции на изгодни цени, но не уточниха точно колко ще струват. Предвижда се да бъдат изградени два салона - ВИП - с допълнителни екстри за специални клиенти, и обикновен, който ще привлича главно младите (18-30 години) с ниски цени.
Към киносалоните ще бъде изградено и кафене, което ще предлага и друга храна, освен обичайните пуканки и кола.
Ще се предлага и дистанционна покупка на билети чрез мобилни устройства. Индийците обещаха, че ще излъчват най-доброто 3D кино в света.
След приключване на реконструкцията на южната дъга на софийския Околовръстния път, планирана за есента на 2012 г., Sofia Ring Mall ще се превърне в място с изключително лесен и бърз достъп и ще стане притегателен център за повече от 1 500 000 посет
Още два големи мола се строят активно в момента в София.
Парадайз център - на бул. Черни връх, по план трябва да отвори врати през октомври тази година. Молът разполага с 80 000 кв.м. търговски площи и 25 000 кв.м. забавления и атракции.
До края на годината се очаква да бъде завършен и България мол на бул. България, строителните работи по който бяха замразени за около две години. Този център е с доста по-скромни размери - 33 000 кв. м търговска площ.
EXPERT.BG


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7